ZA VIKEND SNEG I U NIŽIM PREDELIMA: Detaljna vremenska prognoza za drugu polovinu novembra

Novosti online

13. 11. 2023. u 14:00

KAKVO nas vreme očekuje u drugoj polovini novembra, za "Novosti" otkriva meteorolog Nedeljko Todorović.

ЗА ВИКЕНД СНЕГ И У НИЖИМ ПРЕДЕЛИМА: Детаљна временска прогноза за другу половину новембра

Foto: Tanjug/N.M.

Sutra nas očekuje natprosečno toplo, sa maksimalnom temperaturom od 15 do 20 stepeni. U većem delu Srbije sunčano, na krajnjem severu umereno oblačno, ponegde sa kratkotrajnom slabom kišom.

- U toku noći ka sredi i u sredu naoblačenje s kišom u svim krajevima, manji pad temperature, sneg je moguć samo na najvišim planinama. Posle podne na severu, a u toku noći ka četvrtku razvedravanje. U četvrtak sveže i uglavnom suvo. Od petka do nedelje  zahlađenje s kišom, u planinama sa snegom, na visinama iznad 1.000 metara stvaranje snežnog pokrivača visine pet do 15 centimetara. Pojava snega bez zadržavanja na tlu moguća je i na visinama od 500 do 1.000 metara. U nedelju prestanak padavina - navodi Todorović.

Foto: Printskrin RTS/Milena Anđela/ilustracija

Prema rečima meteorologa, početkom sledeće sedmica, 20. i 21. novembra, opet toplije. Doći će i do otapanje snega u planinama.

- Ima nagoveštaja da će sledeće zahlađenje biti od 22. do 26. novembra, oblačno s kišom, na planinama sa snegom. Mala je verovatnoća da snega bude u nižim predelima. Poslednjih dana novembra opet malo toplije - kaže Todorović.

Sve u svemu, kako ističe meteorolog, tipične vremenske prilike za novembar, česta naoblačenja s kišom i zahlađenja.

- Ukupna količina padavina za novembar biće iznad proseka, ponegde i dvostruko veća. U niži predelima retka pojava jutarnjih mrazeva, i vrlo mala verovatnoća da sneg pada i u nižim predelima, a još manja verovatnoća da se stvori snežni pokrivač. Sudeći po svemu, novembar bi trebalo da se završi kao natprosečno topao - zaključuje meteorolog Todorović.

BONUS VIDEO: PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte četvrtu epizodu video-serijala "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu