PODIGAO UGLED SRBIJE: Državni sekretar Dejan Antić položio venac na kivot kralja Milutina u crkvi Svete Nedelje u Sofiji

D. B. M.

12. 11. 2023. u 23:10

POVODOM godišnjice upokojenja kralja Stefana Uroša II Milutina Nemanjića, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić predvodio je ceremoniju odavanja počasti srpskom kralju u crkvi Svete Nedelje u Sofiji i položio venac na kivot vladara.

ПОДИГАО УГЛЕД СРБИЈЕ: Државни секретар Дејан Антић положио венац на кивот краља Милутина у цркви Свете Недеље у Софији

Privatna arhiva

- Srpska pravoslavna crkva i srpski narod 12. novembra proslavljaju Svetog kralja Milutina, jednog od naših najvećih srednjevekovnih vladara koji je hristoljubivom i celomudrenom državnom politikom visoko podigao ugled Srbije omeđivši njene zemaljske granice od Neretve do Ovčeg Polja, i utvrdio njene nebeske granice od Ljeviške, Banjana, Nagoričana, Gračanice i Skadra sve do Soluna i Jerusalima - rekao je Antić. 
 
Antić je u svojstvu izaslanika ministra Nikole Selakovića učestvovao u obležavanju krsne slave Ambasade Srbije u Bugarskoj kojoj je prisustvovao veliki broj Srba koji žive u  ovoj zemlji, kao i predstavnici SPC i Bugarske pravoslavne crkve.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?