SRBIJA IZDVAJA VIŠE SREDSTAVA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU: Selaković otvorio renovirane objekte u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina (FOTO)

Novosti Onlajn

31. 10. 2023. u 16:25

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prisustvovao je otvaranju renoviranih objekata u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina i obeležavanju domske slave Sveti Luka.

СРБИЈА ИЗДВАЈА ВИШЕ СРЕДСТАВА ЗА СОЦИЈАЛНУ ЗАШТИТУ: Селаковић отворио реновиране објекте у Дому за смештај одраслих лица Kулина (ФОТО)

Foto: Printskrin/Instagram/minrzs.gov.rs

- Vlada Republike Srbije je preko Ministarstva za javna ulaganja, ranije Kancelarije za javna ulaganja, uložila milijardu i 45 miliona dinara. Samo u ovoj godini Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u nabavku tehničke opreme, najviše za kabineta fizikalne terapije, ali i druge tehničke opreme neophodne za rad ove ustanove izdvojilo je 35 miliona dinara, dakle,  kada sve saberete to je milijardu i 70 miliona dinara - rekao je Selaković.

Dodao je da su rekonstruisani centralni paviljon, potkrovlje prvog ženskog paviljona i potpuno izgrađeni drugi ženski paviljon i muški paviljon.

- Sledi nam potpuno renoviranje D paviljona, zajedno sa kuhinjom i pekarom. To je ono što je ostalo, još su uređenje i kućica za deinstitucionalizaciju i pripremu onih korisnika koji mogu da budu u nekom stepenu samostalniji - naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, renovinari paviljon koji je obišao ni u čemu ne zaostaje za najrazvijenim državama zapadne, centralne ili severne Evrope.

On je dodao da je to slika i prilika kako Srbija napreduje.

- A kada Srbija napreduje, onda ima više sredstava da izdvaja i za socijalnu zaštitu svojih građana - istakao je ministar.

Naveo je da se veći prihodi koje država ostvaruje usmeravaju ne samo u tehničko opremanje i bolje smeštajne uslove u ustanovama socijalne zaštite, već se usmeravaju u bolje uslove rada zaposlenih.

- Upravo zahvaljujući toj brizi, od 1. oktobra ove godine, 5,5 odsto povećanje plata su dobili, pored zdravstvenih radnika, tj. medicinskih sestara i tehničara, pored prosvetnih radnika, i naše negovateljice socijalne zaštite, što smatramo izuzetno važnim i trudićemo se da i u narednoj godini u dobroj saradnji i razgovorima sa sindikalnim organizacijama kao dobar i veran socijalni partner našim sindikatima, ali i kao neko ko brine o svojim zaposlenima obezbeđujemo i veće plate, veće zarade i bolje uslove rada - poručio je ministar.

BONUS VIDEO: POMOĆ NAJSTARIJIMA - Ministar Selaković u Novom Sadu na promociji nove penzionerske kartice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave