NEVREME STIGLO U SRBIJU: Pljuskovi sa grmljavinom zahvatili Bačku - evo koji delovi su sledeći na udaru

Novosti online

27. 10. 2023. u 15:42

U OVOM času snažan oblačni sistem iz Hrvatske zahvatio je severozapadne predele Srbije i Bačkoj već donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom.

НЕВРЕМЕ СТИГЛО У СРБИЈУ: Пљускови са грмљавином захватили Бачку - ево који делови су следећи на удару

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

U nastavku poslepodneva ovaj oblačni sistem sa padavinama zahvatiće i Bačku, dok će padavine iz Bosne zahvatiti Podrinje, Srem, Mačvu, Kolubarski okrug, potom Beograd i Podunavlje i donositi kišu i pljuskove sa grmljavinom, objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Lokalno se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom.

Ovakvo vreme posledica je premeštanja veoma snažnog ciklona preko našeg područja i to svojim centrom preko Panonske nizije dalje na severoistok.

On donosi i veoma vetrovito vreme, uz veoma jak, na udare u planinama i olujni jugozapadni vetar.

Kako se nalazimo u prednjem i toplom sektoru ciklona, preovladava i veoma toplo vreme za kraj oktobra.

Trenutne temperature kreću se od 19°C na severu Vojvodine do 24-25°C u ostalim predelima Srbije, a najtoplije je u Loznici sa 26°C. Sjenica i Zlatibor mere 17°C, a Kopaonik 9°C.

U narednim satima do severozapada Srbije očekuje se i prodor hladnog fronta, koji će potom do večeri stići i do ostalih predela Srbije, pa se kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju u većem delu Srbije.

Pri prodoru hladnog fronta jugozapadni vetar biće u skretanju na severozapadni, koji će u Vojvodini biti veoma jak.

Dobra veste je da će vetar u svim predelima Srbije biti u slabljenju.

Vazdušni pritisak je pod uticajem ciklona danas veoma nizak.

Zajedno sa jugozapadnim strujanjem stigle su i čestice peska iz Sahare, pa se u predelima sa padavinama očekuje prljava kiša.

U toku večeri i noći očekuje se porast vazdušnog pritiska i to će biti uvod u stabilizaciju vremena tokom vikenda, uz pravo prolećno vreme do kraja meseca.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:  VELIKI BROJ VERNIKA U CRKVI SVETE PETKE: Građani došli na poklonjenje svetiteljki

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!