OD VEČERAS U SRBIJU STIŽU PLJUSKOVI: Evo u kom delu zemlje će padavine biti najintezivnije

Novosti onlajn

25. 10. 2023. u 17:47

U PREDELIMA sa padavinama očekuje se prljava kiša zbog čestica peska iz Sahare

ОД ВЕЧЕРАС У СРБИЈУ СТИЖУ ПЉУСКОВИ: Ево у ком делу земље ће падавине бити најинтезивније

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U većem delu Srbije do kraja dana biće suvo, ali se u jednom delu zemlje očekuju padavine.

Ovog poslepodneva širom Srbije preovladava promenljivo oblačno, a na severu Srbije i sunčano vreme. U ovim predelima suvo vreme ostaće i do kraja dana, ali i tokom večeri.

U ovom času snažan oblačni sistem sa kišom i pljuskovima zahvatio je južne i jugozapadne predele Srbije.

Do kraja dana kiša i pljuskovi očekuju se širom južne i jugozapadne Srbije, a padavinski sistem proširiće se i na jugoistočne predele.

Najveća količina padavina očekuje se na području južnog dela Raškog okruga i dela Peštera, Kosova i Metohije, na području Kopaonika, Nišavskog, Pčinjskog i Jablaničkog okruga, pa će kišni oblaci zahvatiti i šire područje Novog Pazara, Tutina, Niša, Vranja i Leskovca.

U ovim predelima očekuje se da padne od 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Ponedge se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, naročito na području Kosova i Metohoije, dok se znatno jači grmljavinski sistem očekuje nad zapadnim, jugozapadnim i severnim predelima Makedonije.

Inače, kiša koja će padati u ovim predelima biće prljava, zbog čestica pustinjskog peska iz Sahare, koji izraženim jugozapadnim visinskoim strujanjem stiže do našeg područja.

Širom Srbije i danas je i više nego toplo za kraj oktobra.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 20 do 25°C, a najtoplije je u Zaječaru sa 26°C, dok Valjevo meri 25°C.

Beograd meri 23°C, Zlatibor i Sjenica 15-17°C, a Kopaonik 10°C.

Toplo će ostati i do kraja dana i tokom večeri.

Padavine na jugu Srbije prestaće tokom noći, tako da će u četvrtak biti suvo, uz znatno više sunčanih intervala i uz i dalje veoma toplo vreme za ovo doba godine.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ -  Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)