LEP DAN ZAVRŠIĆE KIŠOM: Večeras mogući pljuskovi u ovim delovima Srbije

Novosti online

22. 10. 2023. u 18:15

I DANAŠNjI dan u Srbiji je protekao u znaku veoma toplog vremena, naročito na istoku i jugoistoku Srbije, uz temperature i do 30°C. Bilo je uglavnom sunčano ili umereno oblačno, a u toku poslepodneva kiša je padala uglavnom na području severa Srbije i Beograda.

ЛЕП ДАН ЗАВРШИЋЕ КИШОМ: Вечерас могући пљускови у овим деловима Србије

FOTO: AP/Tanjug

Do kraja dana i tokom večeri slaba kiša očekuje se povremeno u većem delu Vojvodine, a trenutno pada u Sremu i na jugu Bačke i Banata.

Na području Beograda očekuje se sasvim slaba kiša, a glavni padavinski sistem će se u jugozapadnoj visinskoj struji premeštati severnije od glavnog grada,

U ostalim predelima Srbije biće uglavnom vedro.

Kiša koja i danas pada, sadrži čestice pustinjskog peska iz Sahare, a što je najviše vidljivo na vozilima po prestanku padavina, navodi se u prognozi meteorologa Đorđa Đurića.

Trenutne temperature kreću se od 18°C na severozapadu Srbije do 26°C na jugoistoku, u Beogradu je 21°C. Zlatibor i Sjenica mere 18°C, a Kopaonik 13°C.

Inače, nakon dužeg perioda jugozapadnog i južnog vetra sa fenskim efektom, večeras će vetar biti u skretanju na severozapadni, pa će početi i priliv svežije vazdušne mase, a to će se najviše osetiti u toku noći i jutra kada će se minimalna temperatura kretati od 8 do 14°C, dok su u noći između petka i subote temperature i tokom noći bile oko 25°C.

Ponedeljak i utorak doneće Srbiji sunčano vreme, a u drugoj polovini sedmice očekuje se promenljivije vreme, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

I tokom sledeće sedmice u Srbiji se očekuje natprosečno toplo vreme.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)