NOVA TEHNOLOGIJA NA SRPSKIM ŽELEZNICAMA: Od danas i digitalno spajanje vagona

Tanjug

14. 09. 2023. u 13:13

NA ŽELEZNIČKOJ stanici Novi Beograd danas je predstavljena najsavremenija tehnologija digitalnog automatskog spajanja vagona, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je istakao da je to još jedan korak ka potpunom usaglašavanju sa direktivama EU, pošto se do kraja godine očekuje usvajanje Zakona o bezbednosti železničkog saobraćaja.

НОВА ТЕХНОЛОГИЈА НА СРПСКИМ ЖЕЛЕЗНИЦАМА: Од данас и дигитално спајање вагона

Foto V. Jagodić

- Danas činimo jedan krupan korak ka približavanju Srbije ka EU. Mi smo u železničkom transportu preduzeli krupne korake poslednjih godina, a kako smo čuli da će Evropa mnogo više ulagati u železnice, trudimo se da i mi budemo deo tih napora kako bi naše železnice bile bolje i naprednije - istakao je Vesić.


BONUS VIDEO:

BEOGRAD KAO VAŽNA STANICA: Nekad je “Orijent ekspres” jurio Evropom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!