U NAREDNA DVA SATA PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: RHMZ izdao novo upozorenje za ove delove Srbije

Novosti online

29. 08. 2023. u 14:10

U NAREDNA dva sata u Banatu i istočnoj Srbiji očekuje se ponegde kratkotrajna kiša, a na području zapadne i jugozapadne Srbije se očekuju lokalne pojave pljuskova sa grmljavinom.

У НАРЕДНА ДВА САТА ПЉУСКОВИ И ГРМЉАВИНА: РХМЗ издао ново упозорење за ове делове Србије

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

To se navodi u najnovijoj meteorološkoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdatoj u 13.30 časova, a koji je prethodno u 11.00 časova izdao upozorenje da se i na području istočne Srbije ponegde očekuju i izolovane pojave pljuskova sa grmljavinom.

RHMZ je saopštio da će danas biti svežije u odnosu na prethodni period, a da se očekuju i lokalnim pljuskovi i grmljavina.

Te vremenske nepogodne će posle podne i uveče pogoditi centralnu, južnu i istočnu Srbiji, a ponegde će biti i intenzivnije uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova.

Danas pljuskovi i grmljavina

Danas će, prema vremenskoj prognozi, biti nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će posle podne i uveče u centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i intenzivniji (od 20 do 40 mm kiše za kratko vreme).

Iz RHMZ-a su najavili i moguću pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova.

Moguća izlivanja šest reka

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje, da će na pojedinim rekama tokom današnjeg i sutrašnjeg dana biti moguća manja lokalna izlivanja bujičnih vodotoka sa pojavom urbanih poplava.

To se odnosi na slivove Mlave, Peka, Crnog Timoka, Nere, Brzave i Moravice.

Povećan vodostaj Dunava do 5. septembra

RHMZ je takođe izdao hidrološku najavu da će na Dunavu biti povećani vodostaji, ali bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Povišeni vodostaji će biti, prema njihovoj prognozi, od 31. avgusta do 5. septembra.

(Blic)

BONUS VIDEO: RTS PREKINUO PROGRAM: Srčani udar, pa reanimacija - trenutak kada se snimatelj srušio

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata