PODRŠKA "RIBNIKARCIMA" NEĆE IZOSTATI: Posle napisa da među njima ima nesporazuma, u Društvu psihologa Srbije tvrde da deca neće trpeti

V. Crnjanski Spasojević

16. 08. 2023. u 12:47

VIŠE od osamdeset odsto radova na OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj se 3. maja dogodilo ubistvo devet učenika i radnika obezbeđenja, okončano je i Savet roditelja očekuje da će deca redovno krenuti u školu 1. septembra, kao i da će tada profunkcionisati tim za pružanje psihosocijalne podrške đacima i nastavnicima sastavljen od članova Društva psihologa Srbije.

ПОДРШКА РИБНИКАРЦИМА НЕЋЕ ИЗОСТАТИ:  После написа да међу њима има неспоразума, у Друштву психолога Србије тврде да деца неће трпети

Foto: D. Milovanović

Prema rečima Igora Đorđevića, predsednika Saveta roditelja, sporovi u okviru Društva psihologa i smene u timu ne bi trebalo da utiču ni na decu, ni na podršku koja im je neophodna.

- Tokom leta, deca i roditelji mogli su da dobiju psihološku pomoć u "Dadovu", a od 1. septembra dogovor je da se formira tim u školi i nemamo nikakve informacije da se to neće desiti - navodi Đorđević.

Foto Arhiva

Igor Đorđević, Savet roditelja

Rad tima za podršku u fokusu se našao zbog napisa u pojedinim medijima da je profesorka psihologije na beogradskom Filozofskom fakultetu Tamara Džamonja Ignjatović smenjena sa mesta koordinatorke tima DPS, angažovanog na projektu pružanja psihosocijalne pomoći u "Ribnikaru", nakon zločina koji je počinio Kosta K. Sama profesorka Džamonja Ignjatović potvrdila je da je smenjena sa mesta koordinatora "zbog nesuglasica", ali Društvo psihologa demantuje da je ona uopšte bila koordinator tog tima.

- Nije mogla da bude smenjena sa mesta koordinatorke projektnog tima Društva psihologa jer na to mesto nikada nije ni imenovana. Aktuelni IO izabrao je prof. Džamonja Ignjatović za člana projektnog tima, a prilikom izbora koordinatora upravo ona je predložila drugu koleginicu. Izvršni odbor je doneo odluku glasanjem između tri predložene kandidatkinje - naveli su.

Beogradski univerzitet

Prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović

U IO DPS odbacuju i tvrdnje da su novi članovi IO povukli tim sa Filozofskog fakulteta, koji je pružao pomoć nastavnicima, roditeljima i deci. Kažu da su oni partner Institutu za mentalno zdravlje i da je za pružanje psihosocijalne podrške roditeljima i deci zadužen isključivo Institut, čije se aktivnosti odvijaju nesmetano, pa ne postoji bojazan oko toga ko će sa decom i roditeljima raditi od septembra.

START BIO PLANIRAN U AVGUSTU

Profesorka Džamonja Ignjatović za "Novosti" nije govorila o svojoj smeni, već o tome da će IO DPS formirati novi tim.

- Prema prethodnom dogovoru, ovaj tim je trebalo da startuje u avgustu i pripremljen je plan, ali sada će Izvršni odbor morati da formira novi. Sve što se dešava ne bi trebalo da ugrozi ni formiranje tima, ni njegov rad pri školi. Istovremeno, i Institut za mentalno zdravlje nastavlja sa pružanjem podrške koju je davao tokom leta - kaže Džamonja Ignjatović.

- Naš jedini predstavnik u Radnoj grupi za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, na čijem je čelu bila premijerka Ana Brnabić, jeste predsednica DPS prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović i njen angažman tu niko nije dovodio u pitanje. Ukoliko u narednom periodu u Radnu grupu bude uključena i predsednica IO (Dunja Simić, kojoj su pojedini mediji prikačili partijsku etiketu, da je kadar SNS) to ni na koji način neće dovesti u pitanje angažovanje predsednice DPS-a u istoj Radnoj grupi. Pozicija Tamare Džamonje Ignjatović ni na mestu predsednice DPS takođe do sada nije dovođena u pitanje - kažu u IO DPS.

U Društvu psihologa navode i da niko u Društvu nije postavljen kao politički kadar bilo koje stranke, niti se bilo ko bavi političkim pitanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis