SLAVICA JE SA DECOM IZGRADILA CRKVU: Sutra se na svetom mestu slavi Sveti Stefan, vernici se toga dana sklanjaju od vetra

S.BABOVIĆ

14. 08. 2023. u 09:25

PRVI velikomučenik Sveti Stefan leti se slavi 15. avgusta i tog dana vernici bi trebalo da se štite od vetra.

СЛАВИЦА ЈЕ СА ДЕЦОМ ИЗГРАДИЛА ЦРКВУ: Сутра се на светом месту слави Свети Стефан, верници се тога дана склањају од ветра

Foto:Eparhija krusevacka

Njihove radove u polju upravo od vetra štiti Sveti Stefan. Vernici u malom selu Ravni kod Brusa od sutra će se moliti i u osveštanoj crkvi, koja je podignuta trudom meštanke Slavice Erić i njene dece.

Malu bogomolju posvećenu arhiđakonu osveštao je ovog vikenda Njegovo preosveštenstvo episkop kruševački gospodin David, koji je sa sveštenstvom služio svetu arhijerejsku liturgiju.

- Dajemo jedan statir, jednu leptu, jedan dinar, ali živimo tako da sve svoje sile koristimo da bismo mogli, uslovno rečeno, da steknemo Carstvo Božije, da zaradimo Carstvo Božije - rekao je vladika David. - Od toga se sastoji naš hrišćanski život i naši podvizi.

Temelji Crkve Svetog Stefana u selu Ravni postavljeni su 2015. godine, i to na mestu gde se verovalo da je sveto. Zahvaljujući Slavici i njenoj deci, kao i porodici i trudom vernika iz sela, osim crkve, podignut je zvonik, kupljeno zvono, a izgrađen je i manji letnjikovac za sabore.

Slavica Erić dobila je arhijerejsku gramatu za zasluge koje se odnose na izgradnju hrama. Trpezu ljubavi pripremila je lično.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave