PLJUSKOVI I JAKA GRMLJAVINA: U ovom delu Srbije očekuju se najintenzivniji udari nevremena do kraja dana

Novosti online

07. 08. 2023. u 18:22

DO kraja dana na području Srbije biće pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, dok će u većem delu Vojvodine biti suvo, na severu i pretežno sunčano.

ПЉУСКОВИ И ЈАКА ГРМЉАВИНА: У овом делу Србије очекују се најинтензивнији удари невремена до краја дана

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

U naredna dva sata najintenzivniji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na potezu od Podrinja preko Kolubarskog okruga i Šumadije, duž Save i Dunava do juga Banata, Pomoravlja, Podunavlja i Braničevskog okruga. U ovim predelima očekuje se da padne lokalno i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru, ali osim jake grmljavine, nema opasnosti od jačih oluja. 

Inače, ovi grmljavinski sistemi i procesi premeštaće se u zapadnoj visinskoj struji prema istoku.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, kiša i pljuskovi sa grmljavinom do kraja dana očekuju se i na širem području Beograda.

Inače, Beograd je nešto posle 16 časova zajvatila snažna oblačnost sa obilnim pljuskovima sa grmljavinom. Beograd je trenutno i najhladniji grad u Srbiji, temperatura je 17°C. U ostalim predelima Srbije temperature se kreću uglavnom od 18 do 25°C, a u sunčanom Negotinu je 26°C.

Inače, Srbija je pod uticajem visnskog ciklona, ali i njegov uticaj počeće od sutra da slabi, pa sledi stabilizacija vremena.

Još sutra biće relativno sveže, a od srede uz sunčano vreme sledi i postepeni porats temperatura, ali bez vrućina do kraja sedmice.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: NEVREME STIGLO U KRUŠEVAC: Počeli jaki pljuskovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!