DEČAK POGINUO OD STRUJNOG UDARA: EDS pokrenuo postupak za utvrđivanje propusta u radu zbog nesreće u Bačkoj Palanci

Tanjug

03. 08. 2023. u 17:46

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je danas povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

ДЕЧАК ПОГИНУО ОД СТРУЈНОГ УДАРА: ЕДС покренуо поступак за утврђивање пропуста у раду због несреће у Бачкој Паланци

I.M.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. - odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

-Ukazujemo da se na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke, navodi se u saopštenju EDS.

Još jednom ističemo da će nadležni državni organi tek po sprovođenju detaljne istrage utvrditi uzroke i sve okolnosti navedenog nesrećnog slučaja, poručuje Elektrodistribucija Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?