NAŠI TURISTI PUTUJU PO PLANU: Aleksandar Seničić, direktor JUTA za "Novosti" o stanju u omiljenim srpskim letovalištima

I. Stanojević

24. 07. 2023. u 22:52

NA RODOSU se stanje stabilizovalo, svi državljani Srbije evakuisani iz područja zahvaćenih požarima su bezbedni, nalaze se u gradu Rodosu - kaže za "Novosti", Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne agencije turističkih agencija (JUTA). - Avion na redovnoj liniji odleteo je juče na ostrvo, svi koji su odlučili da skrate letovanje mogu da se vrate.

НАШИ ТУРИСТИ ПУТУЈУ ПО ПЛАНУ: Александар Сеничић, директор ЈУТА за Новости о стању у омиљеним српским летовалиштима

Foto Tanjug

Na Eviji i Krfu ima više srpskih turista, samo na Eviji i više od hiljadu i svi su bezbedni.

- Državljani Srbije letuju na severu Evije, u mestima Pefki i Edipsos, a ona su prilično daleko od teritorija zahvaćenih vatrom, oko 120 do 150 kilometara - veli Seničić.

- Osim toga, taj požar je lokalizovan i više ne predstavlja problem. Slično je i na Krfu, gde su naši smešteni na istočnoj obali, severno i južno od Dasije, dok je vatra buknula u mestima Ipsos i Kasiopi. Ni tamo niko od naših nije ugrožen. Preventivno su iz jednog hotela evakuisani turisti, među kojima je bilo petoro srpskih, ali su, u međuvremenu, vraćeni u isti smeštaj, koji je bezbedan.

Juče su, kaže Seničić, otišle nove grupe turista iz Srbije. Oni se smeštaju po planu, bez ikakvih poteškoća.

Odustajanja od letovanja nema, jer su u pitanju unapred plaćeni aranžmani, koji se ne mogu "poništiti" bez novčanih gubitaka po korisnike, budući da u mestima koje su izabrali nije proglašena vanredna situacija.

BONUS VIDEO:

Grčka: Požari nastavljaju da besne u Asklipijeju, šireći se ka selu Genadi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije