EVO KAKO JE PROŠAO KRUŠEVAC: Grom zapalio strujomere, stradalo voće i povrće (VIDEO)

S.BABOVIĆ

23. 07. 2023. u 12:39

NAJJAČI udar gradonosne oluje trajao je juče u Kruševcu svega 10 minuta, ali u nekim slučajevima, kako se ispostavilo, i to je bilo dovoljno da pričini štetu: od udara groma, zapalili su se strujomeri na dve porodične kuće, a uništeni su usevi na 20 do 30 hektara obradive zemlje.

ЕВО КАКО ЈЕ ПРОШАО КРУШЕВАЦ: Гром запалио струјомере, страдало воће и поврће (ВИДЕО)

Foto: G. Šljivić

Pretpostavlja se da su se od posledica udara groma zapalila dva strujomera u ulici Ćazima Mehmetovića sinoć oko 18 sati. Vatrogasci su brzo reagovali i uspeli da likvidiraju požar. Na sreću, niko nije stradao, a nema ni povređenih lica.

Prema podacima Meteorološke stanice Kruševac, juče je na teritoriju grada palo ukupno 10,2 litara po metru kvadratnom. Kako su „Novosti“ pisale, nevreme je krenulo oko 17,45, a na udaru je bio i Trstenik, gde je zabeležena do sada neviđena količina gradonosnih padavina.

Dejstvovalo se sa 54 lansirne stanice i utrošeno je 236 protivgradnih raketa.

Grad sa štetom je registrovan na oko 20 do 30 hektara i to mahom u voćnjacima i povrtnjacima. Stanje zaliha raketa za novu, najavljenu oluju iznosi 818 raketa.

Veće količine leda, zabeležene su posle oluje u selima kod Kruševca.

Snimak iz Modriče pokazuje u kojoj meri:

https://www.novosti.rs/drustvo/vesti/1262155/ovako-nesto-srbija-nije-videla-kilogrami-leda-dvoristima-posle-oluje-foto-video

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)