BRUS PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU, KLIZIŠTA I POPLAVE U 20 SELA Predsednica opštine: Šteta ogromna, najvažnije je da nema žrtava (FOTO)

S.BABOVIĆ

16. 06. 2023. u 11:26

OPŠTINA Brus proglasila je vanrednu situaciju na celoj teritoriji.

БРУС ПРОГЛАСИО ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ, КЛИЗИШТА И ПОПЛАВЕ У 20 СЕЛА Председница општине: Штета огромна, најважније је да нема жртава (ФОТО)

Foto:opstina Brus

- Vanredna situacija proglašava se zbog obilnih atmosferksih padavina, pojave bujičnih voda, poplava, odrona i klizišta i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja - predočavaju u Opštinskom štabu za vanredne situacije.

Nepogode ugrožavaju 20 naseljenih mesta: Ribare (Kozići, Milićevići, Moskovljevići, Gočmanci, Vučkovići), Donje Leviće, Đerekare, Žiljci, Velika Grabovnica, Budilovina, Milentija, Osredci, Kriva Reka, Bogiše, Čokotar, Vitoše, Sudimlja, Batote, Žunje, Lepenac.

Odnesen je most u Maloj Vrbnici.

- Voda je prodrla u više stambenih i pomoćnih objekata i nanela ogromnu štetu na putevima - navodi Violeta Milosavljević, predsednica opštine Brus, koja je sa saradnicima na terenu.

- Ono što je najvažnije je da nema žrtava.

I do bruske opštine se otežano dolazi usled odrona na putu, koji je u međuvremenu otklonjen. Saobraćaj je normalizovan ka Kopaoniku, ali su putari i dalje na terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024