NAREDNA DVA SATA OBILNI PLJUSKOVI SA GRMLJAVINAMA: Nova upozorenja RHMZ, očekuju nas grad i novo izlivanje reka (FOTO)

Novosti online

11. 06. 2023. u 11:11

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se naredna dva sata očekuju pljuskovi sa grmljavinom lokalno i kratkotrajno, a biće intenzivnih padavina u Sremu, Šumadiji, na zapadu i jugozapadu zemlje.

НАРЕДНА ДВА САТА ОБИЛНИ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНАМА: Нова упозорења РХМЗ,  очекују нас град и ново изливање река  (ФОТО)

Foto "Novosti"

Pljuskovi sa grmljavinom koji se danas  očekuju na području Srbije lokalno će biti veoma intenzivni uz grad.

Sutra (12.06.) na severozapadu zemlje (Bačka, sever Banata) prestanak kiše. U ostalim krajevima zadržaće se padavine, koje će biti obilnije u istočnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, kao i na jugu Banata. Na ovom području se očekuje od 15 do 40 mm za 24 h, lokalno i više (naročito u Borskom i Braničevskom okrugu, kao i lokalno u brdsko-planinskim predelima).

U utorak (13.06.) ujutro i pre podne na istoku Srbije zadržavanje obilnih padavina, pa će ukupna količina dostići od 40 do 80 mm za 48 h, pre svega u Braničevskom i Borskom okrugu i oblasti Homolja. U većini ostalih krajeva u utorak i sredu (13 - 14.06.) dvodnevna kratkotrajna stabilizacija vremena.

Izdato je i hidrološko upozorenje.

Narednih dana na slivovima Kolubare, Jadra, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave