Da li ste krenuli sa pripremama za letovanje?

Novosti online

22. 05. 2023. u 18:00

TOPLO more, visoke temperature, odmor… sada smo najviše mesec dana daleko od dugo očekivanog perioda kada počinju odmori i putovanja pa je pravo vreme da se krene sa pripremama da bi spremni poseti letovalište.

Да ли сте кренули са припремама за летовање?

Foto: Free Images Pixabay

U prodavnicama raste prodaja kozmetičkih preparata, ali i letnje garderobe što je jasan znak da se mnogima letovanje približava.

Šta najčešće kupuju žene, a šta muškarci? Koju preparati za negu su neophodni za adekvatnu pripremu za leto?

Ovo su detaljni saveti.

Svaki putni neseser treba da sadrži epilator

Žene, a i mnogi muškarci, se trude da uklone neželjene dlačice sa tela što je mnogo lakše ako se nabavi odgovarajući epilator. To rade tokom cele godine, ali je leti taj trend baš izražen.

Epilator je moćan, a kompaktan uređaj koji omogućava uklanjanje dlaka iz korena, i baš poput profesionalnog depiliranja, ostavljajući kožu glatkom i nežnom na dodir.

Preporučuje se za upotrebu na svim delovima tela, čak i licu jer bezbedno uklanja dlaku iz korena sa tretirane površine. Kožu ostavlja glatkom i sa minimalnom iritacijom, mnogo manju nego od depilacija na drugačiji način.

Treba znati i to da kada se kupuje epilator cena je pristupačna, a aparat se koristi iznova, godinama i uz uštedu na drugim preparatima koji daju kratkoročne rezultate.

Foto: Printskrin Instagram/ivanaspanovic

Na vreme zaštite kožu od UV zračenja uz najbolje preparate za sunčanje

Deo neophodnih priprema za leto i odmor jeste i odabir kozmetike za leto, a preparati za sunčanje čine važan deo toga.

Važno je koristiti adekvatnu zaštitu sa visokim SPF, ali i preparate za sunčanje koji su prilagođeni za kožu lica, kožu tela, nega tela nakon sunčanja.

Koža već posle 10 minuta počinje da trpi posledice jakog sunčevog zračenja i vrlo brzo stvara trajne posledice koje se itekako vide. One nastaju tokom cele godine pa je važno pre svakog izlaska napolje naneti preparate za sunčanje, a naročito tokom sezone odmora na moru.

Ženske i muške bermude – najtraženiji artikal za leto

Muške bermude i šortcevi za dame su svakako jedinstven odevni komad koji se nosi isključivo leti pa priprema za letovanje mora da obuhvati obnavljanje garderobe koja je adekvatna za visoke temperature.

Kupovinom klasičnih odevnih komada bilo da su majice, ženske ili muške bermude, tanke bluze…dobijate odevne kombinacije koje se jako lako kombinuju i moderne su svake sezone.

Foto I. Marinković

Aksesoari su nezaobilazni „vesnik“ leta

Šeširi, kape, torbe za plažu…su sitnice koje bi svake godine mogli da priuštite sebi i tako svako leto obeležite nečim novim.

Trenutna moda je takva da se preporučuju odevni komadi neutralnih boja, a da se aksesoarima pravi ona važna razlika u izgledu svake osobe.

Sa detaljima ne treba preterivati pa ako je odevna kombinacija šarena, neka dodaci budu svedeni i obratno. Tako se dobija dobar balans i savršen izgled u svakoj prilici.

Za pripremu za letovanje vam ne treba puno. Obnovite garderobu, pripremite kožu i odaberite destinaciju. Svi se radujemo odmorima, druženju, suncu, moru… Kući ćete vratiti pun kofer uspomena, pozitivne energije i sećanje na jedan savršen odmor.

Započnite sa pripremama već danas i kupite svoj epilator, kremu za sunčanje, neophodnu garderobu i aksesoare. Srećan put!


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)