U POŽAREVCU ODIGRANO PRVENSTVO SRBIJE 3H3 U FUDBALU: Među takmičarima i osuđenici iz Zabele

N.B.

29. 05. 2023. u 14:49

OSUĐENICI Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela) odigrali su po prvi put fudbal 3x3 u okviru utakmica Prvenstva Srbije koje su se igrale proteklog vikenda u Požarevcu, pod pokroviteljstvom grada.

У ПОЖАРЕВЦУ ОДИГРАНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ 3Х3 У ФУДБАЛУ:  Међу такмичарима и осуђеници из Забеле

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

 Reč je o igri koja se razlikuje od one iz koje je nastala, jer se umesto 11 igrača u timu nalaze 3 plus 1 rezervni igrač, dok golmana nema u ekipi. 

- Ovo je još jedan projekat u kome osuđenici po prvi put učestvuju, ali nije prvi put da za protivničku stranu imaju profesionalne igrače -  rekao je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević i dodao da su zaposleni u Zabeli imali, takođe, svoj tim igrača.

On je podsetio da je u Zabeli prošle godine igrana utakmica prvenstva u basketu 3x3 čime je ovaj zavod postao prvi aktivni zatvor na svetu koji je organizovao ovakav košarkaški spektakl, uz sve izazove koje on nosi sa sobom.

- Svi basketaši, bez obzira na tim za koji su igrali, znali su da se ispisuje nova stranica u pogledu ljudskih prava i slobode i punim srcem su ušli u nešto novo i jedinstveno-  naglasio je Carević.

Direktor UIKS je podsetio da je u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć fudbala u maju prošle godine odigrana po prvi put utakmica između osuđenika i veterana „Crvene zvezde“, a posle toga je usledio i meč osuđenika Kazneno- popravnog zavoda Beograd (Padinska skela) i veterana najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba.

- Na svim ovim utakmicama je viđena sportska atmosfera, a fer plej je bio pokretač svakog meča što je nešto što treba da bude prisutno na svakoj sportskoj priredbi - zaključio je Carević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UBIJEN ANTON IGOŠIN: Reprezentativac poginuo u Ukrajini