OD DANAS U PROSTORIJAMA DADOVA: Psihosocijalna pomoć za decu, roditelje i nastavnike - plan rada napravljen za prvih godinu dana

Tanjug

29. 05. 2023. u 11:51

DECA, roditelji i nastavnici pogođeni nedavnim tragedijama od danas mogu da dobiju psihosocijalnu pomoć u prostorijama pozorišta Dadov u Beogradu.

ОД ДАНАС У ПРОСТОРИЈАМА ДАДОВА: Психосоцијална помоћ за децу, родитеље и наставнике - план рада направљен за првих годину дана

Foto D. Milovanović

Kako je izjavila za RTS psiholog iz Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Hana Korać, nisu potrebni ni zakazivanje, ni uput, ni zdravstvena knjižica.

- Ne sprovodi se medicinski tretman, to se radi u bolnicama. Ovde će se razgovarati sa kolegama koje imaju iskustva u radu i koji su efikasni. Pružaće se podrška deci, nastavnicima i roditeljima kroz razgovor - navela je Korać.

Kako je istakla, ova ustanova će funkcionisati kontinuirano i preko leta i u narednih godinu dana, a ako je potrebno - i duže.

- Što se tiče dece koja su se vratila u školu, postoji mišljenje da treba da ostanu u zajednici. Deca su počela da stvaraju nova pravila, dodatno su se zbližili, počeli da budu tihi i obazrivi u prostoru zgrade gde se dogodio zločin. Oni su sami počeli da se organizuju, a naš posao, kroz psihosocijalnu podršku, jeste da ih osnažimo i pružimo intenzivniju podršku onima kojima je to potrebno - rekla je Korać.

Kako je istakla, srednjoročni plan jeste da podrška mora da ima kontinuitet od godinu dana i da podrazumeva i pomoć u sprovođenju školskih aktivnosti - kako do kraja ove školske godine, tako i od septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NASTAJE NOVI OKEAN: Pukotina cepa kontinent na dva dela - naučnici izmerili pokrete zemlje i dali prognoze (VIDEO)