KADA POČINJE I KUDA ĆE SE KRETATI SPASOVDANSKA LITIJA: Patrijarh će služiti pomen postradalim u dve tragedije

Novosti Onlajn

25. 05. 2023. u 09:44

SRPSKA pravoslavna crkva poziva sve one koji žele da na praznik Vaznesenja Gospodnjeg uzmu učešće u Spasovdanskoj litiji da se od 18 časova okupe u Ulici kralja Milana, na potezu od Terazija do raskrsnice sa Ulicom Miloša Velikog, kao i da na licu mesta poslušaju uputstva organizatora.

КАДА ПОЧИЊЕ И КУДА ЋЕ СЕ КРЕТАТИ СПАСОВДАНСКА ЛИТИЈА: Патријарх ће служити помен пострадалим у две трагедије

Foto: N.Skenderija

- Programom je predviđeno da litija krene u 19 časova, zastane na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije služiti pomen postradalim đacima, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja. Procesija predvođena kivotom sa moštima Svetog Nikolaja Srpskog će preko Trga Slavija i Bulevara oslobođenja doći do Spomen-hrama Svetog Save, pred kojim će Njegova svetost patrijarh g. Porfirije služiti moleban i obratiti se vernom narodu.

S verom i molitvom, uz Svetog vladiku Nikolaja, koračajmo beogradskim ulicama radi isceljenja duše i tela, osvećenja ulica i trgova i za mir među ljudima! - stoji u saopštenju Srpske pravoslavne crkve.

BONUS VIDEO: OGROMNA TROBOJKA U BERANAMA - Srbi razvili simbol litija u centru grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)