I MI RADIMO NA VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Najveća Evropska konferencija o novim tehnologijama

E. R.

13. 05. 2023. u 12:17

U BEOGRADU je juče otvorena najveća evropska konfe­rencija o novim tehno­logijama, koja će tra­jati naredna tri dana.

И МИ РАДИМО НА ВЕШТАЧКОЈ ИНТЕЛИГЕНЦИЈИ: Највећа Европска конференција о новим технологијама

Mihailo Jovanović, Foto Tanjug

Kako je rekao ministar informisanja i tele­komunikacija Mihailo Jovanović, organizo­vanje ove konferencije dokaz je da su Beograd i Srbija postali regi­onali tehnološki li­der.

Prema rečima Jova­novića, naredna tri dana će se govoriti na konferenciji o razvoju veštačke inteligenci­je, o blokčejnu, o biotehnolo­giji i sve­mu što Srbija radi i radiće na ovom polju . Mini star je dodao da će se prezentovati i uspesi Srbije u ovom sektoru, koji je postao naša naj­bolja privredna grana.

- Govorićemo o to­me šta smo radili da razvijemo inovativne centre, naučno-tehno­loške parkove, da done­semo strategiju razvoja veštačke inteligenci­je, osnujemo Institut za razvoj veštačke in­teligencije i da se Sr­bija pozicionira kao regionalni digitalni lider zemlja koja pred­njači u razvoju digital­nih tehnoloških reše­nja - dodao je ministar.

Konferencija u "Štark areni", Foto Tanjug

Kako je objasnio Jova­nović, na jučerašnjem događaju konferencija je okupila preko 40.000 učesnika.

- Neki su došli, po­jedini će putem mreža pratiti konferenciju, i ovde dolazi "krem" ko­ji se bavi tehnologijama i značajno je što se de­šava u Beogradu, jer će naši inženjeri imati prilike da uče od naj­boljih iz celog sveta, da razmene znanja iz obla­sti nove tehnologije - istakao je Jovanović.

Prvog dana zakazan je panel "Kako Vlada po­država nove tehnolo­gije", na kojem će govo­riti predsednik Vlade Crne Gore Dritan Aba­zović, direktor za IT i preduzetništvo pri kabinetu premijerke Vlade Republike Srbije Nenad Paunović i izvr­šni direktor Blokčejn centra Dubai Marvan Alzarouni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JELENA ĐOKOVIĆ ISKRENA: Ne mogu da tvrdim da smo mi primer uspešnog braka