LUKA IZ BRUSA IMA 16 GODINA I ODLIČAN JE ĐAK: Hoda uz pomoć štapa, ponekad se oslanja na druge

S.BABOVIĆ

18. 04. 2023. u 21:50

LUKA Živanović ima 16 godina i odličan je učenik Srednje škole u Brusu, ali njemu najlepše tinejdžerske godine prolaze i u borbi sa cerebralnom paralizom.

ЛУКА ИЗ БРУСА ИМА 16 ГОДИНА И ОДЛИЧАН ЈЕ ЂАК: Хода уз помоћ штапа, понекад се ослања на друге

Foto Humanitarna fondacija Pokrenimo zivot

Nije imao ni godinu dana kada su lekari dijagnosticirali ovo neizlečivo stanje. Na rođenju je imao rascep gornje usne i nepca i posle treće operacije, u devetom mesecu života stigla je i surova dijagnoza. Brojne humanitarne lokalne akcije su organizovali meštani Brusa kako bi mu još kao malom dečaku pomogli u lečenju. Apele za bolje detinjstvo objavljivali su i njegovi roditelji,koji nisu bili u situaciji da mu pomognu.

Sada se pojavila nova nada da se Lukino stanje poboljša.

- Teško se kreće uz pomoć štapa i pomoći drugog lica-objavljeno je na stranici Humanitarne fondacije „Pokrenimo život“, koja se priključila Lukinoj borbi.-Hod je nepravilan i nema ravnotežu.Roditelji nisu u mogućnosti da finansijski isprate dalji tok lečenja te se obraćaju ljudima dobre volje da pomognu. Luki su neophodna novčana sredstva za robotsku neurorehabilitaciju da bi ispravno hodao i lakše se kretao, kao i za put i smeštaj za vreme rehabilitacije.

Kako se veruje,savremena terapeutska procedura može da umanji posledice bolesti,a za prvu fazu robotske rehabilitacije, zakazane na klinici u Nišu za 5.jun, potrebno je 650.000 dinara koje porodica nije u mogućnosti da obezbedi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja