USKORO POČINJE PRIJAVA ZA PENZIONERSKE KARTICE: Penzionerima donose mnoge olakšice, evo kako se prijavljuje

Novosti online

06. 03. 2023. u 09:17

VLADA Srbije preporučila je organima državne uprave, autonomnih pokrajina i lokalnim samoupravama da preduzmu mere koje bi omogućile ostvarivanje pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica, a pravnim licima u privatnoj i javnoj svojini i preduzetnicima da omoguće ostvarivanje tih pogodnosti.

УСКОРО ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ: Пензионерима доносе многе олакшице, ево како се пријављује

Foto Nikola Skenderija

Naime, ministar finansija Siniša Mali ranije je najavio da će prijave penzionera zainteresovanih za penzionerske kartice početi 15. marta i dodao da na nju ima pravo 1,65 miliona građana.

- Svaki penzioner i korisnik ostalih prava iz PIO koji je zainteresovan za izdavanje Penzionerske kartice, podneće zahtev i dobiće karticu. Počev od 15. marta 2023. godine, preko ovog portala, kao i u svim organizacionim jedinicama Fonda, na jednostavan način moći ćete da podnosete zahtev za Penzionersku karticu - navodi se na Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i dodaje:

- Kako bismo izradili Penzionerske kartice i na što bolji način pripremili mrežu društveno odgovornih pravnih lica i preduzetnika koji će obezbediti posebne popuste za vas, i preduzeli sve aktivnosti kojima se omogućuju dodatne pogodnosti po osnovu dobijenih bodova, sa primenom penzionerskih kartica nove generacije počećemo od jeseni. Do tada ćemo vas blagovremenim i jasnim informacijama pripremiti da na što efikasniji način iskoristite pogodnosti koje će vam, sigurni smo, značajno poboljšati materijalni standard.

Podsetimo, korišćenje "penzionerskih kartica" biće omogućeno penzionerima od 1. oktobra, a zahvaljujući njima imaće pravo na brojne pogodnosti, prvenstveno na popuste u radnjama i kod plaćanja računa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove