PROFESORKI IZ TRSTENIKA STIGAO ODGOVOR NA NJEN ZAHTEV ZA PREMEŠTAJ: U ova dva grada ima slobodnog mesta

S.BABOVIĆ

21. 02. 2023. u 16:30

PROFESORKI Mariji Stevanović, koja je napadnuta u Tehničkoj školi u Trsteniku 9.novembra prošle godine,stigao je odgovor na njen zahtev za premeštaj u drugu školu,saznaju "Novosti".

ПРОФЕСОРКИ ИЗ ТРСТЕНИКА СТИГАО ОДГОВОР НА ЊЕН ЗАХТЕВ ЗА ПРЕМЕШТАЈ: У ова два града има слободног места

Foto: S.Babović

Sva radna mesta za profesore engleskog jezika popunjena su u Trsteniku, dok mesta ima u Kruševcu i u Brusu.Iz Školoske uprave u Kruševcu, uputili su profesorku da ponovo podnese zahtev u skladu sa stručnim uputstvima za postupanje prilikom angažovanja u ustanovama obrazovanja i vaspitanja u školskoj 2022/2023. Za zaposlene sa punim radnim vremenom i željom da budu preuzeti u drugu ustanovu, taj postupak podrazumeva dostavljanje zahteva Radnoj podgrupi, uz saglasnost direktora škole iz koje se preuzima zaposleni i saglasnost direktora, koji zaposlenog preuzima.

Profesorka se, da podsetimo, obratila Školskoj upravi i Ministarstu prosvete, sa zahtevom za premeštaj jer je navela,između ostalog, da se još uvek oseća ugroženo,budući da đaci koji se zbog napada na nju procesuiraju pred tužilaštvima u Kruševcu i u Trsteniku, pohađaju školu.

Profesorka, kojoj su đaci 9.novembra prošle godine izmakli stolicu, smejali se njenom padu, snimali je mobilnim telefonom i distribuirali taj snimak, juče je posle tromesečnog odsustva nakon incidenta počela ponovo da radi. 

Ispoštovan je i dogovor da ne predaje đacima đacima N.Ž.(17) i M.M.(18), koji i dalje pohađaju nastavu.Vaspitno-disciplinski postupak prema ovim učenicima još uvek nije završen. 

Kako je "Novostima" juče potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku,čeka se mišljenje veštaka o zrelosti osumnjičenog M.M.(18), pre nego da se tužilaštvo upusti u eventualno procesuiranje ovog đaka za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu zatražilo je krivične sankcije protiv dva maloletna učesnika incidenta: N.Ž,koji je profesorki izmakao stolicu,zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, ali i šumskih krađa u produženom trajanju.U slučaju I.K.(17),učenika koji je,kao i M.M, snimao incident,ali jedini izbegao vaspitno-disciplinski postupak tako što se ispisao dan pre nego da Nastavničko veće 23.novembra odlučuje i o njegovom statusu,tužilaštvo traži sankcije za krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu