VLADA Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zaključak o saglasnosti da se Republici Turskoj i Sirijskoj Arapskoj Republici uputi humanitarna pomoć u medicinskoj opremi, lekovima, robi i novcu, kao i saglasnost za obrazovanje operativnog tima za koordinaciju te pomoći.

Aurora

18.02.2023. 02:30

Drago mi je sto ce nasa drzava pomoci gradjanima Turske i Sirije nakon uzasne tragdije koju su pretrpeli.Ova pomoc,u vidu,lekova i medicinske opreme bice im od velikog znacaja.

Vedrana

18.02.2023. 03:20

Verujem da će pomoć u hrani, lekovima i fanansijska pomoć biti neophodna i što hitnija za ove ljude. Teška je situacija tamo. Za svaku pohvalu je odluka naše vlade da se pomoć pošalje u ovim kriznim trenucima.

Žika

18.02.2023. 08:45

Ne treba tu praviti razliku, u nesreći svakom treba pomoći, ali mislim da mi kao zemlja koja ima slobodu da radi po svom nahođenju, čije akcije nisu dirigovane od strane Zapada, kao kod većine evropskih dižava, treba da pomognemo prvenstveno Siriji, jer Turska iako više pogođena zemljotresom, biva pomognuta od strane celog sveta, a Siriju zbog sankcija svi zaobilaze i po diretivi im niko od zapadnih država neće ni pomoći.