MUKE PORODICE SLAVUJEVIĆ: Žive bez struje, a deca sanjaju krevet prepun ćebadi da im nikad ne bude hladno

D. B. M.

13. 02. 2023. u 18:00

SKROMNIH četvoro mališana Dejan (15), Danka (13), Nešo (10) i Stefan (8) , iz sela Jarebice kod Loznice, žive u surovim uslovima i spavaju u preuređenom kokošinjcu. Za toplu kuću, dečiju sobicu i bezbrižno odrastanje, oni ne znaju.

МУКЕ ПОРОДИЦЕ СЛАВУЈЕВИЋ: Живе без струје, а деца сањају кревет препун ћебади да им никад не буде хладно

Srbi za Srbe

Cela porodica smestila se u dva sobička, bez struje i vode. Deda Radovan spava u krevetu sa dva unuka, baka Olga sa unukom, a u drugoj sobi otac Slavko i majka Silvija sa najmlađim Stefanom.

- Najviše bih voleo da dobijem samo moj krevet i puno ćebadi, da mi nikad vuše ne bude hladno - iskreno je dečačić Stefan otkrio svoju najveću želju  predstavnicima humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" koja je pokrenula veliku akciju kako bi porodica Slavujević živela kako priliči ljudima u 21. veku.

Siromaštvo je usud ove porodice. Mučili su se njihovi preci, a ni oni za nešto drugo ne znaju. Žive od socijalne pomoći, dečjeg dodatka i onoga što otac Slavko u nadnici zaradi.

-Deca nisu gladna, jer imamo kokoške, patke, krave, svinje i ovce - kaže vredni domaćin Slavko. - Sve drugo im nedostaje.  Najstariji sin Dejan mi je desna ruka. Iako mnogo radi, dobar je đak. Mašta da upiše veterinarski fakultet kad završi srednju školu. Nešo je odličan đak, uprkos teškim uslovima u kojima živimo. Danka bi volela da pravi kolače i torte, da bude poslastičarka, a najmlađi Stefan se još nije izjasnio. Duša me boli kad kaže da želi samo da mu uvek bude tolo. Pored nove kuće, značilo bi nam da dobijemo prikolicu za traktor i kravu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna