STRUČNA LICA ZA BEZBEDNOST: Obuka za dobijanje sertifikata za rad u školama

B.B.

13. 02. 2023. u 13:47

ŠKOLE bi trebalo da dobiju stručna lica, koja bi bila akreditovana da prate rizike i primenjuju mere kada je ugrožena bezbednost dece, rečeno je na prvoj nacionalnoj konfernciji posvećenoj bezbednosti u školama

СТРУЧНА ЛИЦА ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Обука за добијање сертификата за рад у школама

Foto AP

- Naša želja je da zajedno sa Zavodom za unapređenje obrazovanja akreditujemo obuku za sertifikovana lica koja bi bila zadužena da prate rizike i sprovode određene mere kada je ugrožena bezbednost dece, jer je njihova bezbednost najvažnija - rekao je Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost (INIS).

On se osvrnuo i na dojave o bombama u školama, i ocenio da odavno postoji potreba za ljudima koji će u školama moći da procene bezbednosnu situaciju na licu mesta, jer su deca jedna od najugroženijih kategorija.

Predstavnik Društva direktora Republike Srbije Dejan Nedić je ocenio da je ovaj skup veoma značajan, jer je nasilje uzelo maha u školama. On je istakao da je  porodica  vrlo značajna za obrazovanje dece, kao i da od pandemije korona virusa deca nemaju razumevanja za svoje vršnjake jer nisu imali nastavu zajedno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo