PRETUČENI DEČAK OTPUŠTEN IZ BOLNICE: Inspekcija u školi posle prebijanja osmaka u Vranju

J. S. - Lj. B.

30. 01. 2023. u 21:35

UČENIK osmog razreda koji je brutalno pretučen prošlog četvrtka u dvorištu škole "Svetozar Marković" u Vranju juče je otpušten iz bolnice na kućno lečenje, dok su akteri tuče, za koju se sumnja da je dogovarana još od novembra prošle godine, saslušavani u policiji.

ПРЕТУЧЕНИ ДЕЧАК ОТПУШТЕН ИЗ БОЛНИЦЕ: Инспекција у школи после пребијања осмака у Врању

U školama "u interesu istrage" ne govore o incidentu, Foto J. Stojković

U Ministarsvu prosvete juče nam je potvrđeno da je u školu upućena gradska prosvetna inspekcija, koja će proveriti sve navode i postupanja škole u ovom slučaju.

- Čekamo izveštaj inspekcije, nakon čega ćemo imati više detalja - rečeno nam je u ovom resoru.

U institucijama u Vranju, pozivajući se na zaštitu maloletnika, ne žele da govore o detaljima istrage, ali je zasad izvesno da su dečaka pretukla dvojica učenika škole "Vuk Karadžić".

- U ovom trenutku samo mogu da kažem da smo preduzeli sve zakonske mere i obavestili o slučaju sve nadležne organe - kaže Marina Stojanović, direktorka škole "Vuk Karadžić".

Foto: J. S.

Ceo slučaj obelodanila je Ivana Tasić, majka pretučenog četrnaestogodišnjaka. Ona je ispričala da je postojala pretnja da se ovako nešto dogodi, ali da je pogrešila što je verovala da će se problem među vršnjacima rešiti u okviru škole.

- Rekla sam delić onoga što znam, ne želim da nikome naudim, ali želim da se stane na put nasilju, organizovanju tuča i delikventnom ponašanju. Sve ostalo ću reći u policiji, sada mi je najvažnije da mi se dete oporavi i fizički i psihički - kaže Ivana Tasić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

LJudi najviše pamte Srećne ljude, a ja od te uloge nisam zaradio NIŠTA