DEČAK (13) SE UBIO JER SU MU SE PODSMEVALI ŠTO JE GEJ: Užas u Francuskoj, očajna majka poručuje - mogao je da bude spasen (VIDEO)

G. ČVOROVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - PARIZ

30. 01. 2023. u 18:07

ŠKOLA je mogla da uradi više, poručila je u ponedeljak pred medijima uplakana majka trinaestogodišnjeg dečaka Like koji je početkom januara izvršio samoubistvo zbog maltretiranja određene grupe učenika zato što je homoseksualac.

ДЕЧАК (13) СЕ УБИО ЈЕР СУ МУ СЕ ПОДСМЕВАЛИ ШТО ЈЕ ГЕЈ: Ужас у Француској, очајна мајка поручује -  могао је да буде спасен (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub - TF1 INFO/Tviter

Mali Lika je digao ruku na sebe 7. januara u stanu gde je živeo s majkom, u mestu Goble u oblasti Vož, na istoku Francuske. Državni tužilac je poručio da su mu se četvoro učenika, među kojima su dva dečaka i dve devojčice, podsmevali, od septembra. Pomenutih četvoro učenika ide u isti razred u koji je išao i Lika.

Njegova majka Severin (35) je skrenula pažnju školi kada su počele neprijatnosti, deca su opomenuta, ali od toga se očigledno nije otišlo dalje.

- Žao mi je, mogao je da bude spasen, a niko ga nije spasao – istakla je majka u ponedeljak u prisustvu advokata.

Četvoro pomenutih čeka suđenje na proleće, da bi se utvrdilo koju su ulogu imali u vršnjačkom nasilju koje je rezultiralo samoubistvom njihovog školskog druga.

Majka kaže da je očajna, ali da želi da se pomenutoj deci pruži prilika.

- Neka im ovo bude nauk da razmisle, da se pokaju, da se nikada slično više ne desi – kazala je.

Majka nesrećnog dečaka je poručila i da sada samo želi da njen sin počiva u miru, dok ona namerava da se posveti društveno-korisnom radu pri školama s ciljem da se predupredi dečje nasilje. Za ostalo će se, kaže, pobrinuti sud.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!