TEATAR NA BRDU NASTAVLJA DA RADI: Predsednik Vučić odigrao važnu ulogu

Novosti onlajn

25. 01. 2023. u 10:55

POČETKOM godine je javnost bila iznenađena informacijom da pozorište Teatar na Brdu mora da napusti prostorije Kulturnog centra Čukarica, ali sada bi moglo da dođe do preokreta!

ТЕАТАР НА БРДУ НАСТАВЉА ДА РАДИ: Председник Вучић одиграо важну улогу

Foto: Facebook/Teatar na Brdu

Prema saznanjima medija, trenutno se vode pregovori oko toga da Teatar na brdu nastavi da radi, iako je rukovodstvo Opštine Čukarica prethodno saopštilo da je donet plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora i kulturno-umetničkog društva, umesto produženja saradnje sa produkcijskom kućom "Klan".

Međutim, kako saznaju mediji, u sve se uključio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a razlog za to je što je Teatar na Brdu beležio odlične rezultate.

- I čelnicima opštine Čukarica je jasno da je to jedna zdrava priča, koju su pokrenuli glumci Andrija Milošević i Viktor Savić. Predstave su bile posećene, ljudi su dolazili i odlično se zabavljali, što je nateralo čelnike Čukarice da razmisle o tome da pronađu rešenje kako bi se jedna dobra priča nastavila - kaže izvor upoznat sa svim detaljima i podvlači da je upravo sugestija šefa bila od presudne važnosti.

- Molba šefa države odigrala je ključnu ulogu i, koliko je meni poznato, postoji obećanje čelnika opštine Čukarica da će naći način i da formiraju i amatersko pozorište - zaključio je naš sagovornik.

BONUS VIDEO: DOM DOAJENA SRPSKOG GLUMIŠTA - Narodno pozorište - jedna od najznačajnijih kulturnih institucija

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)