U "DUGOM KRETANjU između klanja i oranja" raspet između carstava i civilizacija, kao samosvjesna, zasebna i konkretna cjelina, srpski narod je prolazio kroz iskušenja različitih vrsta.

Komentari (4)

Sparta

05.01.2023. 14:40

Nedostaje deo o savremenim Milogorcima, sledbenicima Sekule Drljevića koji je od veliko Srbina postao ustaša kao što je to i Milo isto uradio...naravno svesrdno danas po podržano od NDH nekada kao i sada...idemo do pobede

Ivan Zgrozeni

05.01.2023. 18:02

Crnogorci nisu nacija. Oni su pleme jer nemaju nacionalnu svest ali imaju svest da su razlicitiji. Srbi su kada je to knjukturno. Ako ne dobiju direktorsko mesto u Srbiji postanu zestoke ustase (Drljevic). Bili su Jugosloveni kada su radi klanja za Broza oslobadjali Srbiju od Srba "kulaka i klasnih neprijatelja" (Milovan Djilas, Jovo Kapicic...). Do nedavno ih je (zajedno sa Rusima) bilo tri stotine miliona jer su zeleli ruske investicije. Crnogorci su postali kada su procenili da je to sada konjukturno, da tako mogu da izmuzu EU i NATO. Sta jos reci o tipovima koji svoju zemlju zovu po latinski Monte Negro? Dan kada su nas oslobodili "bratskog zagrljaja" treba da slavimo kao Dan oslobodjenja.

Baka

06.01.2023. 00:17

Gospodo iz Novosti. Gospodine administratoru. Poserem vam se na grupu autora sto je pisala ove gadosti . A jos vise na vas koji ste objavili ove bljuvotine i fasisticke komentare. Ovaj naravno objavit necete , ali mi je zadovoljstvo da vam se na sve popišam , od kad ste nastali ( Ne mislim na dobri srpski narod kojeg ste izludjeli ) . Nego na vas spijuncine i olosi fasisticka .