U PIROTSKOJ KOTLINI AMONIJAK ISPOD GRANICE DOZVOLJENOG:Ministarka Irena Vujović u Pirotu

V. ĆIRIĆ

27. 12. 2022. u 18:14

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović, koja je u poseti Pirotu, izjavila je nakon sednice Štaba za vanredne situacije na čijem je čelu gradonačelnik Vladan Vasić, da građane ne zanima ko je od zvaničnika iz Vlade Srbije u Pirotu, već kakav vazduh dišu i u kakvoj životgoj sredini žive.

У ПИРОТСКОЈ КОТЛИНИ АМОНИЈАК ИСПОД ГРАНИЦЕ ДОЗВОЉЕНОГ:Министарка Ирена Вујовић у Пироту

V.Ć.

Uz konstataciju, da je Vlada Srbije tim i da sarađuje sa lokalnim vlastima u Pirotu, Vujović je  precizirala, da su poslednja merenja amonijaka u Pirotu pokazala da  je on ispod granica dozvoljenog i da nema razloga za paniku.

Od trenutka kada se dogodio akcident Vlada je u stalnom kontaktu sa Štabom za vaneredne situacije u Pirotu,pripandnicima MUP-a i Sektorom za vanredne situacije, koji je , svojim ponašanjem i radom sprečio potencijalnu ekološku katastrofu i zato im treba čestitati-rekla je ministarka Vujović, koja je dodala da je Ministarstvo  gradu Pirotu poslalo mobilnu mernu stanicu.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, naglasio je da će vanredna situacija biti na snazi dok se ne uklone cisterne sa amonijakom, ne uklone sa mesta  akcidenta i izrazio nadu da će to biti u što kraćem roku.

Vodosnabdevanje i kvalitet vode u Pirotu, Beloj Palnci i Nišu su u redu i nema nikakvih problema, a kvalitet vazduha u ovom kraju meri se mobilnim mernim stanicama u realnom vremenu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri