JUŽNA KOREJA SUMNJA DA SE KRALJ KRIPTOVALUTA KRIJE U SRBIJI? Interpol raspisao crvenu poternicu

Novosti onlajn

12. 12. 2022. u 12:57

JUŽNOKOREJSKI tužioci veruju da se Do Kvon, propali preduzetnik koji stoji iza 40 milijardi dolara vrednog debakla tokena, krije u Srbiji, dok nastavljaju svoju višemesečnu potragu za kraljem kriptovaluta, piše Fajnenšel tajms.

ЈУЖНА КОРЕЈА СУМЊА ДА СЕ КРАЉ КРИПТОВАЛУТА КРИЈЕ У СРБИЈИ? Интерпол расписао црвену потерницу

Foto: Printskrin/Jutjub/ Coinage

Oni sada traže saradnju od srpskih vlasti kako bi ga locirali i pritvorili, saopštilo je tužilaštvo južnog okruga Seula, koje istražuje kolaps Kvonovog operatera kriptovaluta Terraform Labs. Kvon je optužen za prevaru i kršenje zakona o tržištu kapitala u svojoj zemlji nakon kolapsa njegovih terraUSD i Luna kripto kovanica u maju.

Tužioci su u oktobru rekli da je otišao u nepoznatu zemlju preko Dubaija nakon što je napustio Singapur, gde je bilo sedište Terraforma. Južna Koreja je u novembru oduzela Kvonov pasoš. Interpol je raspisao crvenu poternicu protiv Kvona na zahtev Seula. Južna Koreja nema ugovor o ekstradiciji sa Srbijom, ali su obe zemlje pristupile Evropskoj konvenciji o ekstradiciji.

Investitori su podneli zajedničke tužbe protiv Kvona u Singapuru i SAD. Kvon je negirao bilo kakvu nepravdu iako se izvinio žrtvama kolapsa njegovog blokčejn sistema. On je tvrdio da južnokorejske optužbe protiv njega nisu "legitimne" i da su "politički motivisane".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)