ZABRANU GEJ CRTAĆA TRAŽI 20.000 LJUDI: Organizacije za zaštitu porodice pokrenule peticiju protiv filma "Čudesni svet"

Lj. B.

03. 12. 2022. u 08:36

MEĐUNARODNA organizacija za porodicu, uključujući i srpski Centar za zaštitu porodice, pokrenuli su međunarodnu peticiju Dump Disney (u prevodu "Baci u đubre") kojom se traži zabrana Diznijevog animiranog filma "Čudesni svet", jer je sadržaj ovog crtaća, kako su ocenili pokretači peticije, neprilagođen publici kojoj je namenjen. Nakon što je crtać u kome je glavni junak gej dečak stigao i u naše bioskopske dvorane, i u Srbiji je pokrenuta peticija za uklanjanje filma sa repertoara pod nazivom SklizniDizni.com.

ЗАБРАНУ ГЕЈ ЦРТАЋА ТРАЖИ 20.000 ЉУДИ: Организације за заштиту породице покренуле петицију против филма Чудесни свет

Foto: Novosti

Peticiju je do sada potpisalo oko 20.000 ljudi.

Zahtev je upućen Igoru Stankoviću, direktoru MCF MegaCom Film, Ivanu Hiniću iz "Sinepleksa" i Marku Starčeviću iz "Kino stara", u kojima se prikazuje sporni sadržaj.

- Dižemo svoj glas protiv sve brutalnije i nasilnije kvir propagande, koja se bezobzirno nameće mladim generacijama - ističe se u tekstu peticije.

Inače, u najnovijem Diznijevom animiranom filmu, jedan od junaka filma je tinejdžer koji je zaljubljen u drugog dečaka. Kada svome ocu kaže kako se oseća, otac ga podržava i daje mu ljubavne savete ne osvrćući se na to u koga je dečak zaljubljen.

Ni u jednoj promociji ili najavi filma nije naglašeno da on sadrži ovakve scene, a na sadržaj filma najpre su reagovali roditelji dece u Novom Pazaru. Oni su zatražili od uprave Kulturnog centra Novi Pazar u kome je film prikazivan da se povuče sa repertoara, što je i učinjeno.

U ovoj ustanovi kažu da jeste bilo prigovora roditelja i "burnih reakcija", ali da se od prikazivanja filma odustalo iz drugih razloga - "zato što nije postojalo interesovanje publike".

- Film je prvi put prikazan u novembru, a druga projekcija, iako zakazana, nije održana. Takođe film nije uvršten u repertoar za decembar - pojašnjavaju u novopazarskom Kulturnom centru.

Roditelji smatraju da deca u uzrastu kome je crtać namenjen ne mogu kritički da se odnose prema svojoj ili tuđoj seksualnosti, i na taj način se suptilno sprovodi propaganda netradicionalnih seksualnih odnosa maloletnim licima.

- Niko od nas ne vodi decu u bioskop da bi bili izloženi LGBT ideologiji - poručili su roditelji. 

Dizni postaje sve radikalniji

Tokom godina, "Dizni" je postajao sve radikalniji u prihvatanju rodne ideologije i LGBT agende, od parada ponosa u Dizni zabavnim parkovima u SAD, do forsiranja rodne ideologije u Diznijevim filmovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima