VULIN: Neophodno očuvati mir i sigurnost na čitavom prostoru u kome živi srpski narod

Novosti online

20. 11. 2022. u 12:02

PREDSEDNIK Pokreta socijalista Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u hramu Svetog Save u Beogradu svetoj arhijerejskoj Liturgiji koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije na kojoj je obavljena hirotonija Episkopa novobrdskog Ilariona koga je Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve kao arhimandrita i igumana manastira Draganac kod Gnjilana izabrao za vikara Patrijarha srpskog sa titulom Episkop novobrdski.

ВУЛИН: Неопходно очувати мир и сигурност на читавом простору у коме живи српски народ

Foto: PS

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin još jednom je izrazio zahvalnost Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi na upornoj i posvećenoj borbi za opstanak srpskog naroda i istakao da srpski narod ne bi bio tako jedinstven i složan da nije jedinstvena i Srpska Pravoslavna Crkva. 

- Srpski svet i Srbi kao jedinstven politički narod ne bi bili mogući bez jedinstvene SPC - istakao je Aleksandar Vulin. 

Vulin je poručio da je neophodno očuvati mir i sigurnost na čitavom prostoru u kome živi srpski narod, a posebno na Kosovu i Metohiji i da u tom cilju i Srpska Pravoslavna Crkva pored državnih organa ima izuzetno značajnu ulogu. 

Aleksandar Vulin je istakao da je tokom svog boravka na Kosovu i Metohiji imao više puta priliku da se uveri sa koliko mnogo pažnje, vere i ljubavi Episkop novobrdski Ilarion brine i služi srpskom narodu u našoj južnoj pokrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEZIVA FOTOGRAFIJA: Pronađena u blizini pravoslavne crkve u Vinkovcima - Srbi obešeni o drvo (FOTO)