UJEDINJENE NACIJE O PREHRAMBENOM SPORAZUMU: Svetu je potrebno rusko žito

Tanjug

11. 11. 2022. u 14:16

SVE zemlje treba da sarađuju u realizaciji prehrambenog sporazuma, jer su svetu potrebni rusko žito i đubrivo, izjavio je za Sputnjik Sve izvršni direktor Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija Dejvid Bizli.

УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ О ПРЕХРАМБЕНОМ СПОРАЗУМУ: Свету је потребно руско жито

Foto: Tanjug/AP Photo

 Izvršni direktor Svetskog programa za hranu UN Dejvid Bizli izjavio je danas da sve zemlje treba da sarađuju u sprovođenju sporazuma o izvozu ruskih poljoprivrednih proizvoda iz crnomorskih luka, jer su, kako je rekao, svetu potrebne rusko žito i veštačko đubrivo.

- Ovaj dogovor je apsolutno neophodan. Sve zemlje moraju da sarađuju po ovom pitanju, sve zemlje moraju da igraju ulogu. Voleli Rusiju ili ne, svetu su potrebne ruske žitarice i đubriva. U suprotnom, ceo svet će morati da plati za to. Činimo sve što je u našoj moći da osiguramo da ugovor o isporuci žitarica preko Crnog mora ostane na snazi i da bude produžen - rekao je Bizli za RIA Novosti.

U Istanbulu su 22. jula potpisani multilateralni sporazumi o ukidanju ograničenja ruskih proizvoda za izvoz i o pomoći Rusije u izvozu ukrajinskog žita.

Sporazume, koji ističu 19. novembra, potpisali su predstavnici Rusije i Ukrajine, uz posredovanje UN i Turske.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni