ODNOSI RUSIJE I KINE ČVRSTI KAO STENA: Nisu usmereni protiv drugih i bazirani su na obostranom poverenju i poštovanju

Novosti online

11. 11. 2022. u 10:41

ODNOSI Rusije i Kine su od uzajamne koristi i čvrsti su kao stena, nisu usmereni protiv drugih i bazirani su na obostranom poverenju i poštovanju, rekao je zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijan.

ОДНОСИ РУСИЈЕ И КИНЕ ЧВРСТИ КАО СТЕНА: Нису усмерени против других и базирани су на обостраном поверењу и поштовању

Foto: Profimedia/Ilustracija

Podsetimo, prethodno je američki predsednik Džozef Bajden rekao da, prema njegovom mišljenju, Kina ne gleda na odnose sa Rusijom kao na potencijalni savez i da nastoji da zadrži izvesnu distancu.

-Ono što mogu da vam kažem jeste da su kinesko-ruski odnosi čvrsti kao stena. Kao dva najveća suseda i sveobuhvatni strateški partneri u novoj epohi, Kina i Rusija su se uvek čvrsto pridržavale principa nesvrstavanja u blokove, nesukobljavanja, kao i toga da naša saradnja ne bude usmerena protiv trećih država i da naši bilateralni odnosi budu na bazi uzajamnog poštovanja, ravnopravnosti i uzajamne koristi- rekao je Džao na konferenciji za novinare.

Dugoročan, zdrav i postojan razvoj odnosa Rusije i Kine je zasnovan na uzajamnom poverenju, naglasio je on.

Kineski zvaničnik je rekao da će se Kina i dalje pridržavati pet principa mirne koegzistencije – razvoja prijateljskih odnosa sa drugim zemljama, promovisanja atmosfere međunarodnih odnosa novog tipa, koordinacije i pozitivne saradnje između velikih država.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili