SAHRANJEN HEROJ SA KOŠARA PERA KARAPANDŽA: Saborci i prijatelji kroz suze pevali pesmu posvećenu junacima odbrane otadžbine (VIDEO)

S. M.

31. 10. 2022. u 20:18

HEROJ borbe na Košarama Pera Karapandža sahranjen je danas na groblju u Jakovu, u prisustvu porodice, prijatelja i saboraca.

САХРАЊЕН ХЕРОЈ СА КОШАРА ПЕРА КАРАПАНЏА: Саборци и пријатељи кроз сузе певали песму посвећену јунацима одбране отаџбине (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Karapandža, koji je preminuo 28. oktobra, je sahranjen uz zvuke "Pesme junaka sa Košara", koju su kroz suze pevali njegovi saborci i prijatelji.

Veteran najteže bitke NATO agresije je dobrovoljno stao na branik otadžbine, u 20. godini života.

Nagrađen je ordenom za hrabrost.

Iza njega su ostali supruga, sin, sestra, majka i otac.

Foto: Novosti

Vest o njegovoj smrti je za "Novosti" potvrdio i ratni drug Darko Anđelković Raške, koji je rekao da je suvišno reći bilo šta za čoveka koji je tako mlad branio svoju zemlju.

- Spreman i život da da za nju. Retko hrabar i pošten čovek. Nažalost, napušta nas rano i nadam se da će biti u društvu Obilića i Jugovića. Iznenadna smrt našeg brata po oružju nas je jako dirnula, vezuju nas ratni dani i borbe u koji smo išli pevajući - rekao je Darko za "Novosti".

Foto: Fejsbuk

On je rekao i da se Pera za života borio da braća koja su život dali na Košarama ne odu u zaborav.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

Donorstvo je herojstvo