OGLASIO SE "NARODNI FRONT" NAKON SKANDALA: Važno obaveštenje za roditelje - šta se dešava sa 600 beba koje nisu primile BCG vakcinu

Novosti online

27. 10. 2022. u 13:55

NA sajtu GAK "Narodni front" okačeno je obaveštenje o skandalu sa BCG vakcinama, a koji je prvog radnog dana razotkrila nova ministarka zdravlja Danica Grujičić na vanrednoj konferenciji za novinare.

ОГЛАСИО СЕ НАРОДНИ ФРОНТ НАКОН СКАНДАЛА: Важно обавештење за родитеље - шта се дешава са 600 беба које нису примиле БЦГ вакцину

Foto: Jutjub printskrin/Narodni front

"Načelnik Odeljenja Neonatologije GAK "Narodni front" prim. dr Tanja Lazić Mitrović obaveštava roditelje novorođene dece, otpuštene sa Klinike u periodu od 16. 9. do 19. 10. 2022. godine, da nisu vakcinisani BCG vakcinom, kako je navedeno uz serijski broj u Listi za novorođenče.

BCG vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biće sprovedena u GAK "Narodni front" prema rasporedu koji će roditelji dobiti iz centra Klinike u narednim danima.

Uprava klinike."

FOTO: Narodni front

Podsetimo, u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu, 600 beba, rođenih u periodu od 16. septembra do 17. oktobra, umesto BSŽ vakcine dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je danas Grujičić, ističući da su sve bebe bezbedne i van životne opasnosti.

- Deca su bezbedna. Ta vakcina se daje do 12 meseci. Nismo zakasnili, i svakako će sva deca primiti vakcinu na vreme - istakla je Grujičić. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima