ISTRAŽIVAO SUDBINU BAČKIH JEVREJA: U Jerusalimu profesoru Jehudi Baueru uručeno odlikovanje koje mu je dodelio predsednik Vučić

J. SIMIĆ

26. 10. 2022. u 18:03

ZLATNU medalja za zasluge, dodeljenu prošle godine povodom Vidovdana profesoru Jehudi Baueru (96) međunarodnom autoritetu izučavanja Holokausta, uručio je laureatu danas u Jerusalimu državni sekretar MSP- a Nemanje Starovića, potvrdio je „Novostima“ srpski konzul Aleksandar Nikolić.

ИСТРАЖИВАО СУДБИНУ БАЧКИХ ЈЕВРЕЈА: У Јерусалиму професору Јехуди Бауеру уручено одликовање које му је доделио председник Вучић

Privatna arhiva

Odlikovanje koje mu je dodelio predsednik Srbije Aleksandar Vučić,Baueru je  predato je u njegovom apartmanu Doma penzionera u Jerusalimu, u prisustvu Mihajla Tripića otpravnika poslova, Miloša Čavića načelnika Odeljenja za susedne zemlje i Jugoistočnu Evropu, Aleksandra Nikolića počasnog konzula, Dušana Vujovića konzula i savetnika u Ambasadi Srbije u Tel-Avivu i Dana Orijana direktora Odeljenja za Balkan izraelskog MSP-a.

Bauer je rođen 1926. u Pragu.On je  profesor emeritus istorije i studija Holokausta na Institutu za savremeno jevrejstvo Avraham Harman na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu i akademski savetnik čuvenog muzeja žrtava holokausta Jad Vašem.

Sa njim je akademski blisko sarađivao Njegovo Preosveštenstvo Episkop pakračko-slavonski Jovan (Ćulibrk), a učestvovao je i u promociji engleskog izdanja knjige Deportacija bačkih Jevreja 1944, u izdanju Arhiva Vojvodine, održanoj prošle godine.

BONUS VIDEO

Opozicija briljira u Skupštini: Ne znaju da se BDP računa u evrima pa napali vlast

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)