ČAK 140 UPRAVLJANJA VOZILOM POD DEJSTVOM ALKOHOLA: Za 10 sati pojačane kontrole saobraćaja otkriveno 1.260 prekršaja

Novosti online

10. 10. 2022. u 19:28

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u akciji pojačane kontrole saobraćaja u Nišu, Novom Sadu, Čačku i Užicu, za samo 10 sati, otkrili su 1.260 prekršaja, od čega je čak 140 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

ЧАК 140 УПРАВЉАЊА ВОЗИЛОМ ПОД ДЕЈСТВОМ АЛКОХОЛА: За 10 сати појачане контроле саобраћаја откривено 1.260 прекршаја

Foto: D. Milovanović

U akciji koja je sprovedena između 7. i 8. oktobra ove godine, više od 40 odsto vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Iz saobraćaja je isključeno 198 vozača i 25 vozila, a 20 vozača zadržano je u službenim prostorijama policije zbog različitih prekršaja.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i šest prekršaja nasilničke vožnje, a sankcionisali su i 216 učesnika u saobraćaju koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Saobraćajna policija će u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji Srbije, navodi se na sajtu ministarstva.


BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina