ČAK 140 UPRAVLJANJA VOZILOM POD DEJSTVOM ALKOHOLA: Za 10 sati pojačane kontrole saobraćaja otkriveno 1.260 prekršaja

Novosti online

10. 10. 2022. u 19:28

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u akciji pojačane kontrole saobraćaja u Nišu, Novom Sadu, Čačku i Užicu, za samo 10 sati, otkrili su 1.260 prekršaja, od čega je čak 140 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

ЧАК 140 УПРАВЉАЊА ВОЗИЛОМ ПОД ДЕЈСТВОМ АЛКОХОЛА: За 10 сати појачане контроле саобраћаја откривено 1.260 прекршаја

Foto: D. Milovanović

U akciji koja je sprovedena između 7. i 8. oktobra ove godine, više od 40 odsto vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Iz saobraćaja je isključeno 198 vozača i 25 vozila, a 20 vozača zadržano je u službenim prostorijama policije zbog različitih prekršaja.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i šest prekršaja nasilničke vožnje, a sankcionisali su i 216 učesnika u saobraćaju koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Saobraćajna policija će u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji Srbije, navodi se na sajtu ministarstva.


BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GRČKA NAUČNICA O OTVARANJU HRISTOVOG GROBA: Oko tog mesta vlada jaka energija - instrumenti su nam se isključili (VIDEO)