OD DRAMA DO SERIJA: Danas počinje 12. Fedis - Zlatna antena Olgi Odanović

Jl. B.

04. 10. 2022. u 16:04

PRESTIŽNA nagrada Zlatna antena ove godine pripala je vrsnoj dramskoj umetnici Olgi Odanović. Ovo, kao i druga laskava priznanja, biće uručena dobitnicima poslednje večeri 12. Međunarodnog festivala drama i serija (FEDIS), 6. oktobra u Domu omladine Beograda.

ОД ДРАМA ДО СЕРИЈА: Данас почиње 12. Федис - Златна антена Олги Одановић

Foto V. Danilov

Tokom bogate karijere Olga Odanović je dobila brojna priznanja, među kojima su Nušićeva nagrada za životno delo glumcu komičaru (2011), Velika Žanka za životno delo, Sterijina nagrada, priznanje "Miloš Žutić", Zoranov brk (dva puta), Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu na 53. Filmskim susretima u Nišu, a nedavno je ovenčana i priznanjem "Mija Aleksić". Na malim ekranima ostvarila je najznačajnije uloge u serijama "Selo gori, a baba se češlja" kao Zlatana, "Vojna akademija" kao Milijarda i "Radio Mileva" kao Mileva Majstorović.

Inače, FEDIS počinje danas, a otvoriće ga Jelena Stolica, prošlogodišnja dobitnica Zlatne antene za najbolju režiju. Uslediće tribina o savremenoj srpskoj drami, pod nazivom "Sve, sve ali scenario", u kojoj učestvuju Božidar Zečević, Miladin Ševarlić, Petar Jakonić i Strahinja Madžarević, a moderator će biti Zoran Stefanović. Potom će produkcija "Junajted medija" predstaviti svoj igrani program za predstojeću TV sezonu i premijerno prikazati epizodu hrvatske serije "Kumovi".

BONUS VIDEO: SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna