SREDSTVIMA KANCELARIJE ZA KIM ISKOPAN BUNAR: Za četiri porodice u Starom Gracku rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem

Novosti online

03. 10. 2022. u 14:45

U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem.

СРЕДСТВИМА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ ИСКОПАН БУНАР: За четири породице у Старом Грацку решен вишегодишњи проблем са водоснабдевањем

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Bunar će mnogo značiti jer je voda život. Do sada smo imali vrlo malo vode, pritisak je bio veoma slab, a tokom letnjeg perioda gotovo je uopšte nije bilo - istakao je predsednik sela Zoran Ćirković, i dodao da selo opstaje zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Ovo je samo jedan od projekata kojima Kancelarija za KiM preko Privremenog organa opštine Lipljan podržava opstanak preostalih Srba u Starom Gracku.

 

- Što se tiče Privremenog organa opštine Lipljan i Kancelarije za KiM mi smo stalno na terenu u Starom Gracku. Ove godine ćemo da podelimo i poljoprivredne mašine meštanima, obazbedili smo sredstva i za finansiranje fudbalskog kluba koji je ove godine prešao u višu ligu i već igra. Sve što je u našoj moći mi radimo kako bi ovi ljudi opstali u svom selu - kazao je predsednik Privremenog organa opštine Lipljan Milan Joksimović, navodi se na sajtu Kancelarije za KiM.


BONUS VIDEO: SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)