OGROMAN OLUJNI OBLAK U NOVOM SADU: Mnogi delovi grada poplavljeni, opasnost još nije prošla (FOTO)

Novosti onlajn

29. 09. 2022. u 19:48

SNAŽNO nevreme danas je drugi put u prethodnih 48 sati zahvatilo sever Srbije!

ОГРОМАН ОЛУЈНИ ОБЛАК У НОВОМ САДУ: Многи делови града поплављени, опасност још није прошла (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/nsuzivo.rs

Pljusak praćen gradom zahvatio je negde oko 16 sati šire područje Vojvodine. Na udaru nevremena bili su Novi Sad, Rumenka, Žabalj, Bački Jarak, Bačka Palanka, Šid, Temerin, Futog, Šajkaš...

Malo pre nevremena nad Vojvodinom se nadvio monstruozni oblak koji je uznemirio građane. Mrak je pao za svega nekoliko minuta.

Novosadske ulice i bulevari pretvorili su se u reke zbog velike količine kiše koja je pala za kratko vreme, a mnogi delovi grada bili su poplavljeni. Zbog nevremena je na više mesta u gradu došlo do kolapsa u saobraćaju.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci iz Rumenke i Žablja koje je takođe tukao jak grad. Vidi se da je grad bio veličine šljive.

Zbog grada i belog pokrivača deluje kao da su nastali tokom zimskih meseci.

Auto-put kod Novog Sada takođe izgleda zavejano.

Meteorolozi su upozorili da opasnost od nevremena sa grmljavinom i gradom još nije prošla.

- Jaka konvektivna oblačnost koja na području Bačke uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnu pojavu grada i jak vetar u narednih sat vremena premeštaće se ka severnom i srednjem Banatu - piše na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO:

TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas