STRADAO MUŠKARAC U NEVREMENU U HRVATSKOJ: Jaka kiša izazvala poplave i probleme u saobraćaju u Rijeci

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

28. 09. 2022. u 23:19 >> 23:23

CEO centar Rijeke je poplavljen nakon kiše i nezapamćenog nevremena, u bujici ispod automobila poginuo je muškarac.

СТРАДАО МУШКАРАЦ У НЕВРЕМЕНУ У ХРВАТСКОЈ: Јака киша изазвала поплаве и проблеме у саобраћају у Ријеци

Foto Tanjug

Nesrećni čovek hodao je ulicom koja se strmo spušta prema gradu i odnela ga je voda, da bi završio ispod jednog automobila. Iako su mu meštani pokušavali da pomognu i desetak ga minuta nadtojali izvući, spasa nije bilo. Vodena bujica je bila tako jaka da ga je na kraju odnela i pri tome je zadobio teške povrede od kojih je umro.

Obustavljen je sav promet jer su ulice pune vode, a oštećene su brojne zgrade. U nevremenu je oštećena zgrada gimnazije, a od jakog idara vetra i kiše urušio se krov. Jednog stanovnika Rijeke bujica je gotovo odnela, a vatrogasci pokušavaju iz vode da izvuku automobile koji zbog vode ne mogu ni napred, ni natrag.

Gradom odjekuju sirene interventnih vozila, a u dva časa je u Rijeci palo više kiše nego što u proseku padne u mesec dana. Drama se događala u ulicama koje se spuštaju do centra grada, jer je bujuca nosila sve pred sobom. Ljudi su se morali držati za saobraćajne znakove da voda i njih ne odnese.

Popolavljeni su ulazi u brojne zgrade, a pod vodom je i pijaca koja je u samom centru.

Promet je otežan i na prilaznim putevoma za Rijeku, jer su i oni poplavljeni. Zabeleženo je i više saobraćajnib nesreća.

Niko u Rijeci ne pamti tako jaku kišu, a loše vreme je beć više dana. Meteorolozi ni sledećih dana ne predviđaju poboljšanje vremena.

BONUS VIDEO - VATRA GUTA OBLAKODER: Stravičan požar u kineskom gradu Čangša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)