TOMISLAV MOMIROVIĆ: U 30 lokalnih samouprava ministarstvo trenutno gradi najmoderniju ekološku infrastrukturu

Novosti online

13. 08. 2022. u 19:34

OVO je jedan veliki i avangardan ekološki projekat, jer mi trenutno gradimo na području 30 lokalnih samouprava najmoderniju kanalizacionu infrastrukturu i kolektorska postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Lajkovac.

ТОМИСЛАВ МОМИРОВИЋ: У 30 локалних самоуправа  министарство тренутно гради најмодернију еколошку инфраструктуру

Foto: Ministarstvo

 - Uradili smo veliki posao do sada na teritoriji opštine Lajkovac. Izgradili smo 10 kilometara kanalizacione infrastrukture tako da smo u samoj završnici radova gde pripremamo asfaltiranje - istakao je Momirović.

Ministar Momirović dodao je da se samo u Lajkovcu radi na 4 ili 5 različitih lokacija u koje investira Vlada sa ciljem da potpuno promeni ekološku sliku na teritoriji širom naše države.

 - Na teritoriji cele države biće završeno do kraja septembra oko 300 kilometara kanalizacione infrastrukture, a planiramo do kraja godine da pustimo u rad 4 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ekološki projekti su zaista najvažniji projekti za Republiku Srbiju - zaključio je Momirović.

Foto: Ministarstvo

Obilasku radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ prisustvovao je i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je tom prilikom potvrdio da se radovi odvijaju planiranom dinamikom u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu.

 - Veoma sam ponosan da je opština Lajkovac deo projekta Čista Srbija, koji sigurno jeste jedan istorijski projekat koji se tiče ekologije i sigurno da će se ovim projektom mnogo poboljšati uslovi za život u opštini Lajkovac - rekao je Živković.

U opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 33 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda koja obuhvataju 10.100 stanovnika.

Vrednost investicije u izgradnju komunalne infrastrukture u opštini Lajkovac je 15,3 miliona evra.

Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

BONUS VIDEO:

VUČIĆ U ŠAPCU: Predsednik prisustvuje spajanju mosta na Savi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT JE PREKINULA LJUBAV: On je bio muž Jelice Sretenović - glumica se nakon gubitka zavetovala na samoću