SAHRANILA SVOJE ČEDO, PA POSLALA PORUKU MAJKAMA: Viktorija Jakšić - Volite svoju decu više (FOTO)

Novosti online

04. 08. 2022. u 19:24

ŠEST godina je trajala borba Dušana Jakšića za život.

САХРАНИЛА СВОЈЕ ЧЕДО, ПА ПОСЛАЛА ПОРУКУ МАЈКАМА: Викторија Јакшић - Волите своју децу више (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram

Dušan je bio je zdrav i veseo dečak sve do 2016. godine kada je ustanovljeno da boluje od strašne bolesti - Ewing sarcoma, Juingov sarkom.

Na odeljenju pedijatrije Instituta onkologije i radiologije Srbije Dušan je završio osmi razred osnovne škole. Upisao je i pohađao srednju školu, bio odličan učenik.

Sreća je bila kratkog veka. Bolest se ponovo vratila 2018. godine i opet je krenula borba za život. Uz teško lečenje i pomoć lekara uspeo je da se izbori. Nažalost 2020. godine, treći put, tumor se vratio.

I borio se Dušan sve do 17. jula, kada je zloćudna bolest pobedila. Odnela mladića koji još nije napunio 20 godina. Ostavila slomljenu njegovu porodicu, ali i sve ljude koji su volei ovog mladića i pomagali mu u borbi za život.

Danas se oglasila i Dušanova majka.

- Dragi moji humanitarci! Hvala vam na pomoći mom Dušanu. Uradili ste sve moguće i nemoguće. Mnogo sam vam zahvalna na tome, što ste nas podržavali u teškim trenucima. Nažalost život se okrenuo drugačije. Želim da se obratim svim majkama. "Volite svoju decu više, više im posvećujte pažnje, više pričajte sa njima. Imala sam zlatno dete, bila bih srećna da vaša deca budu barem malo nalik mom u ljubavi, poštovanju prema ljudima, želji postizanja svog cilja... Želji za životom"- poručila je Viktorija Jakšić.

Juingov sarkom, maligni je tumor koštanog ali i mekog tkiva, koji kao i ostali ekspanzivni tumori može da da udaljene metastaze. Pojedini sarkomi iz familija ovih tumor (ESFT) mogu da bude mezodermalnog i ektodermalnog porekla. Šta je uzrok Juingovog sarkoma nije u potpunosti poznato ali se u brojnim istraživanjima kao mogući etiološki faktor navode mehanizmi translokacija između hromozoma 11 i 22, 7 i 22, 21 i 22.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima