ANA ĆE ŽIVETI KROZ NAGRADU: Odluka Biološkog fakulteta u Beogradu

J. I.

02. 08. 2022. u 16:00

BIOLOŠKI fakultet u Beogradu i Srpsko društvo za molekularnu biologiju raspisali su konkurs za nagradu za najbolji naučno-istraživački rad studenata osnovnih akademskih studija.

АНА ЋЕ ЖИВЕТИ КРОЗ НАГРАДУ: Одлука Биолошког факултета у Београду

Foto Privatna arhiva

Nagrada je ustanovljena i nazvana po Ani Kocić (20), studentkinji iz Smedereva koja je nesrećnim slučajem nastradala pre dve godine, a biće dodeljena 28. septembra na proslavi Dana Biološkog fakulteta.

- Ana Kocić, ambiciozna studentkinja molekularne biologije i fiziologije na Biološkom fakultetu, čiji je život prerano završen, bila je i ostala sinonim uzornog studenta, perspektivnog mladog naučnika, ali i najboljeg prijatelja, cimerke, sestre i kćerke - navodi se u njenoj biografiji priloženoj uz konkurs.

Ana je još u osnovnoj školi i Gimnaziji pokazivala sjajne rezultate, osvajala mnogobrojne nagrade na takmičenjima iz biologije, hemije i matematike. Tokom srednje škole, veliki deo slobodnog vremena provodila je u Istraživačkoj stanici Petnica, gde je napisala dva naučno-istraživačka rada, koja i danas koriste mladi istraživači. Bila je jedan od najboljih studenata u generaciji.

- Ponosan sam što će Ana živeti kroz ovu nagradu - kaže Andreja Pavlović, njen nekadašnji razredni starešina u OŠ "Dr Jovan Cvijić".

- Od prvog dana pokazala je da je učenik izuzetne inteligencije i radnih navika. Pouzdana, odgovorna i posvećena, sa izraženim sposobnostima za rad u timu. Sa toliko malo godina uspela je da ostavi neizbrisiv trag.

STRADALA NA PRUŽNOM PRELAZU

ANA Kocić poginula je 16. septembra 2020. na pružnom prelazu u naselju na periferiji Smedereva. Kako su svedočili očevici, dok je prelazila prugu na neobezbeđenom delu, imala je slušalice u ušima, zato i nije čula da voz nailazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna