NOVOROĐENA devojčica i njen šesnaestomesečni brat, kod kojih je pre nekoliko dana utvrđena spinalna mišićna atrofija (SMA), imaju gotovo stopostotne šanse da posle primanja terapije nastave da žive potpuno normalno.

Misha

30.07.2022. 10:31

Nama se desilo da smo prvog sina izgubili jos davne 2005 zbog SMA TIP1. Dr Nikola Dimitrijevic I tada mladi Dr Dimitrije Nikolic su prepoznali opaku bolesti. Posle toga su naredne 2 trudnoce takodje bile pogodjene pa smo morali da ih prekinemo. A to smo saznali tako sto smo o svom trosku I na nase insistiranje radili test na Bioloskom fakultetu. Geneticare u Frontu sam ja licno upoznavao sa SMA Tip1 I objasnjavao zasto mora da se prekine trudnoca. NEMOJTE ODBIJATI TEST. Moze vas spasiti velikog bola, znamo na licnom iskustvu

Vesna

31.07.2022. 10:22

Ovo nije nepoverenje naroda u zdravstvo ovo je ludilo naroda. Sutra kad budu imali problema bice kriva drzava. Treba da postoji dosije u kome ce se konstatovati da je drzava ponudiila resenje a da su roditelji odbili.Pa neka se snalaze sami.Ne treba takve zaliti.