NOVOROĐENA devojčica i njen šesnaestomesečni brat, kod kojih je pre nekoliko dana utvrđena spinalna mišićna atrofija (SMA), imaju gotovo stopostotne šanse da posle primanja terapije nastave da žive potpuno normalno.

Komentari (3)

Misha

30.07.2022. 10:31

Nama se desilo da smo prvog sina izgubili jos davne 2005 zbog SMA TIP1. Dr Nikola Dimitrijevic I tada mladi Dr Dimitrije Nikolic su prepoznali opaku bolesti. Posle toga su naredne 2 trudnoce takodje bile pogodjene pa smo morali da ih prekinemo. A to smo saznali tako sto smo o svom trosku I na nase insistiranje radili test na Bioloskom fakultetu. Geneticare u Frontu sam ja licno upoznavao sa SMA Tip1 I objasnjavao zasto mora da se prekine trudnoca. NEMOJTE ODBIJATI TEST. Moze vas spasiti velikog bola, znamo na licnom iskustvu

Vesna

31.07.2022. 10:22

Ovo nije nepoverenje naroda u zdravstvo ovo je ludilo naroda. Sutra kad budu imali problema bice kriva drzava. Treba da postoji dosije u kome ce se konstatovati da je drzava ponudiila resenje a da su roditelji odbili.Pa neka se snalaze sami.Ne treba takve zaliti.